Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Σισάνδρα - Schisandra Berries

Η ΣΙΣΑΝΔΡΑ ειναι ενα αγριο μουρο που πολλοι το ονομαζουν    Κινεζικη Μανολια.
Η Σισάνδρα  είναι ένα φυλλοβόλο ξυλώδες αναρριχώμενο φυτό ενδημικό της βόρειας Κίνας, της Κορέας και της ρωσικής Άπω Ανατολής. Οι καρποί του φυτού χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική. Συνήθως χρησιμοποιούνται σε ξηρή μορφή ή βρασμένα για να κάνουν ένα τσάι. Η γεύση τους έχει ένα μείγμα από ξινό, γλυκό, αλμυρό, καυτό, και πικρό ταυτόχρονα. Αυτός ο ασυνήθιστος συνδυασμός γεύσεων αντικατοπτρίζεται στα κινεζικά με το
όνομά wu-wei-zi, που σημαίνει "φρούτο των πέντε γεύσεων"


Τονώνει, αναζωογοννεί το σώμα και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και αντοχής.                             Ρυθμιζει το ανοσοποιητικο συστημα.
Έχει αντιοξειδωτικές ικανότητες, όμοιες με όλα τα μουρα.
Επιδρά στην κυκλοφορία του αίματος και προστατεύει την καρδιά.
Ερευνες δειχνουν οτι  αυξάνει την σεξουαλικότητα και τονώνει το αναπαραγωγικό σύστημα.

Στην κινέζικη ιατρική θεωρείται βότανο επανόρθωσης και τονωτικό αρμονίας, λόγω τού καλά ισορροπημένου ενεργειακού χαρακτήρα του καθώς και φάρμακο ενίσχυσης της υγιούς λειτουργίας του ενδοκρινικού συστήματος, του πεπτικού συστήματος και της ηπατικής λειτουργίας. Δεν πρέπει να καταναλώνεται από εγκύους.

Υπερτροφή Σισάνδρα. Για τις πανάδες,την ομορφιά, καθαρό συκώτι, ψυχική ισορροπία, κατά της υπότασης!


Οι γυναίκες της Κίνας παραδοσιακά, χρησιμοποιούν αυτά τα μούρα, για να διατηρήσουν το νεανικό τους σφρίγος. Έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν το συκώτι και ίσως για αυτό , λόγω δηλαδή της αποτοξίνωσης που προσφέρουν δίνουν παράλληλα και ένα λαμπερό δέρμα σε πρόσωπο και σώμα. Προσωπικά το επέλεξα μετά από την παρατήρηση της φίλης μου ότι της αφαίρεσε τις πανάδες. Επειδή έχω και εγώ, το πήρα και είδα γρήγορα αποτελέσματα. Προσωπικά σε εσάς, στην κάθε μια αναγνώστρια ξεχωριστά δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει, αν δηλαδή αφαιρέσει με την ίδια αποτελεσματικότητα και τις δικές σας αλλά θεωρώ ότι δεν χάνετε και τίποτα να δοκιμάσετε. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι από την πρώτη μέρα, αφαίρεσε τις κηλίδες από τα χέρια μου που τις είχα εδώ και 7 χρόνια!!

Η Σισάνδρα όμως δεν είναι κανένα βαρετό προϊόν της φύσης κρύβει πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις καθώς έχει πολλές και ευχάριστες δυνατότητες που προάγουν την υγεία μας. Οι καρποί της, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ασία και σήμερα διεξάγονται έρευνες για την συμβολή τους στην καταπολέμηση της ηπατίτιδας. Για χιλιάδες χρόνια, τα μούρα αυτά, έχουν θεωρηθεί εξαιρετικά αντιγηραντικά, τονωτικά της αντοχής, της πνευματικής δουλειάς, και ιδανικά για την βελτίωση των αντανακλαστικών και της απόδοσης στην εργασία.
.Ευρέως επίσης έχουν καταναλωθεί για την καταπολέμηση του άγχους, της κόπωσης αλλά και για την ενίσχυση της πεσμένης λίμπιντο. Κυρίως όμως, χρησιμοποιούνται για την προστατευτική επίδραση που έχουν στο συκώτι και τα νεφρά. Την δράση τους αυτή, αυτά τα παράξενα μούρα, την οφείλουν στις λιγνάνες που περιέχουν. Αυτές είναι που προστατεύουν το συκώτι, τονώντας τα κύτταρα και παράγοντας πολλά αντιοξειδωτικά.
Βοηθούν το σώμα να ανταποκριθεί σε στρεσογόνες καταστάσεις ενώ παράλληλα λειτουργούν ως ήπιο αντικαταθλιπτικό και ηρεμιστικό.
Θέλετε να μάθετε τι άλλο κάνουν; Δρουν κατά ορισμένων ψυχικών ασθενειών, προστατεύουν από παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος και από καρδιαγγειακές παθήσεις. Δρουν κατά της υπότασης, της γρίπης αλλά και των παρενεργειών του αλκοόλ.
Πως το χρησιμοποιεί η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική: αξιοποιούνται για την αύξηση αντοχής του οργανισμού απέναντι στις λοιμώξεις, την ενίσχυση τη υγείας του δέρματος στην καταπολέμηση της αϋπνίας, ή του ανήσυχου ύπνου, είναι αποτελεσματικά για τον επίμονο βήχα κ.α.π.
  • Σισάνδρα (Wu Wei Zhi)
Στην κινέζικη ιατρική, η σισάνδρα θεωρείται ένα βότανο εξισορροπητικό, επειδή περιέχει και τις 5 γεύσεις των βασικών ενεργειών: γλυκό, ξινό, αλμυρό, πικρό και πικάντικο.
  • Παρενέργειες
Δεν προκαλεί σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες.


Από 1,5 έως 6 γρ. καρπών καθημερινά ή από 500 mg έως 2 γρ. του εκχυλίσματος την ημέρα.
 

Η Σισάνδρα  προτιμάει σκιερά μέρη, με υγρασία και καλή αποστράγγιση του εδάφους, φτάνει συνήθως τα 4,5 με 7,5 μέτρα ύψος και 1,5 με 3 μέτρα πλάτος. Ανθίζει από τον Απρίλιο μέχρι το Μάιο, με λουλούδια, διαμέτρου περίπου 2,5 εκατοστών. Στο κλήμα  αναπτύσσονται πολλά συμπλέγματα από μικροσκοπικά, φωτεινά κόκκινα φρούτα.

Αγορά φυτού:

http://www.protypafytoria.gr/index.php?page=shop.product_details&category_id=22&flypage=yagendoo_VaMazing_zoom2.tpl&product_id=360&option=com_virtuemart&Itemid=376


http://www.glikiazoi.gr/2012/08/16/%CE%A5%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CE%A3%CE%B9%CF%83%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B1-%CE%9B%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CE%B4%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%AF/

7 σχόλια:

  1. Μπορείτε να σχολιάζετε ανώνυμα ή επώνυμα κάθε ανάρτηση.Πείτε μας την γνώμη σας, ρωτήστε ή δώστε την δική σας πληροφορία - εμπειρία.

    (Αν ασχολείστε επαγγελματικά και πουλάτε φυτά, μπορείτε να δώσετε λινκ κ πληροφορίες για την επιχείρηση σας)

    Γίνετε αναγνώστες μέσω FACEBOOK, TWITTER ή GOOGLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I like the helpful info you provide in your articles.

    I'll bookmark your blog and check again here regularly. I'm
    quite sure I'll learn plenty of new stuff right here! Best of luck for the next!

    Feel free to visit my web blog: Garcinia Cambogia Extract

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Hi there, I discοvered уour sitе by mеans of Google
    ωhile sеarchіng for a related matter, your webѕite сame up,
    it seems goοd. I hаvе bookmarkеd
    it in mу googlе bookmarks.
    Hello there, ѕimply turned into aware of your blog thrоugh Google, anԁ found thаt it's truly informative. I'm going to watch out for bruѕsels.
    I'll be grateful if you happen to continue this in future. Numerous other people shall be benefited out of your writing. Cheers!

    Also visit my homepage :: See More (siguiendolahuella.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Great websіtе. Lοts of hеlpful information here.
    I'm sending it to some pals ans additionally sharing in delicious. And certainly, thanks for your effort!

    Take a look at my web site :: See Us

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. I'm not sure exactly why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I'll cheсk bасk lateг and see if the ρroblem still existѕ.


    my blog post Low Stakes Promotions

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρεμφερή δράση με την Σισάνδρα έχει και το Κόρντισεπς, το οποίο είναι ιδιαίτερα εδραιωμένο στην ΠΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νίκος Τσιβουρακης.email nikostsiv1944@hotmail.com2 Δεκεμβρίου 2018 στις 12:34 μ.μ.

    Μπορώ να έχω παρακαλώ πληροφορίες για φυτά σισαντρα και κορντισεπς, καθώς και τιμές; είμαι βιοκαλλιεργητης αλόης στα μεσόγεια
    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή